lørdag, april 30, 2011

Jeg kom i mål!

Da jeg startede på mit hæklede tæppe havde jeg gjort mig mange tanker om hvorvidt jeg ville få det gennemført, det er andre hækle-projekter stortset aldrig blevet. Men jeg så var så vild med dette tæppe at jeg aftalte med mig selv, at jeg bare kunne lave lidt af gangen og så pludselig en dag til vinter ville jeg have et tæppe. Men nej!!!

IMG_1270

Jeg brugte en del af min påskeferie på at hækle og var bidt! Så nu kun 14 dage efter jeg startede er det færdigt, fuld monteret og vasket. Jeg er så tilfreds og lidt stolt.

IMG_1266

Tæppe fra Drops 124-1. lavet i delight og fabel fra Drops i originalfarverne. Forbruget ( 200 g fabel og 400 g delight)passer meget fint, jeg har i alt 20 g garn tilbage. Hæklet på nål 4,5 (opskriften siger 5).

IMG_1268

Tæppets størrelse er 105 x 165 cm, (opskriften: 95x 145) Dette tæppe er allerede blevet godkendt af familien, så det kommer til at blive brugt.

fredag, april 29, 2011

Mit tæppe er færdig og lige nu snurrer det i vaskemaskinen og jeg sidder spændt og venter på at se resultatet. spændt på hvor glat mine sammen-hæklinger bliver og om tæppet vokser lidt i størrelse.
så om lidt når maskinen er færdig vil jeg lægge det ud og så lade det tørre mens jeg sover.

Uhhh jeg skal tidlig op i morgen af bare spænding!

tirsdag, april 26, 2011

der er fuld fart frem

jeg er begyndt at hækle mit tæppe sammen, jeg tog 2 tilløb og så derud af. Søgte via youtube, men fandt ikke den hjælp jeg behøvede, men mon ikke det bliver nogenlunde rigtigt alligevel.

IMG_1252

på billedet taget i går middag på terrassen i sommerhuset var jeg så langt. Nu er jeg ved sidste række på langs.

dette billede viser alle felter langt op søndag aften:IMG_1239

lørdag, april 23, 2011

ondt i skulderen

at vi holder ferie er helt sikkert! der hygges, males, grilles, golfes og hækles. Så meget at jeg idag har fået en meget øm muskel i højre skulder, den er meget livlig når jeg hækler, så det er nok fordi den ikke er helt i form og fordi jeg hækler vildt megt i disse dage. Jeg er bidt af firkanter og er igang med nr 71 ud af 77. jeg kan slet ikke forstå det, jeg har aldrig været bidt af hæklerier før, men nu er det der og så klør jeg på. tilgengæld bliver der slet ikke strikket!!! meget mærkeligt!

jeg har læst på hvordan man skal hækle firkanterne sammen, men det er ikke logisk i mit hoved, så jeg tror nok at jeg tager det med til strik på tirsdag, og håber at Karen vil hjælpe mig.

hurra for det fantastiske påske-vejr!

tanker i påsken

Livet er en underlig snegl, vi nyder det, men tænker vel mest over det når der er sygdom i nærheden. derfor midt i disse smukke forårsdage tænker jeg mange varme tanker til Irene, så jeg mest kender via blog-verden, og heldigvis også har mødt i vrkeligheden. Hun kæmper for livet, og hvis jeg kan sende solstråler ind til dig og dit hjerte, så vil jeg gøre det med glæde.

mandag, april 18, 2011

hæklerier

jeg er blevet helt bidt af firkanter, og nu er jeg oppe på 27 stk. Og lige om lidt er jeg løbet tør for garn indtil onsdag aften hvor et bud kommer med flere nøgler, de ligger hjemme på sybordet. farverne er flotte og sjove, nogle kønnere end andre, men jeg tror på den perfekte helhed.

og så er der nu dømt påskeferie i sommerhuset, Julie har pyntet op overalt, jeg fik dog lov at hente grene i haven.

lørdag, april 16, 2011

hæklet forelskelse

Lige siden messen i Fredericia hvor jeg så dette smukke hæklet tæppe hænge hos Tante Grøn har jeg været forelsket i det. mange tanker er det blevet til og meget tvivl om jeg kunne overvinde min hækle-fobi og virkelig få det lavet. Nu er jeg igang, mit påskeæg indeholdt garn til hele tæppet og jeg startede på 1. firkant i går. foreløbig har jeg lavet 12 stk og det er sjovt. Så jeg laver nok et par mere i løbet af aftenen, så strikketøjet må vente lidt.

fredag, april 15, 2011

overtræk på strikkefronten

Geilsk.dk har gjort det igen, lavet en super smart og anvendelig strik-model. Jeg har været teststrikker og min er derfor allerede færdig. jeg bruger den meget, garnet er meget lækkert især efter vask og behageligt at have på.

Modellen kan sidde på flere måder, jeg bruger dog min mest lukket med en nål.IMG_1200IMG_1202

Model: Overtræk af Geilsk.dk

Garn: Geilsk tweed. forbrug 10 ngl i str XL

torsdag, april 14, 2011

tillæg til en kommentar

På mit forrige indlæg fik jeg en kommentar fra Susanne som spurgte om ikke min halsudskæring var meget stor eller om jeg var begyndt nedefra. Her er beviset på at jeg strikker oppefra og jeg tror halsen bliver god. Jeg er nu færdig med bærestykket og har delt. nu strikkes forstykket og ryggen hver for sig, lidt underligt, men jeg gør som skrevet.IMG_1229

tirsdag, april 12, 2011

i lørdags!

det var en skøn lørdag, hvor vi var taget i sommerhuset, nød solen, og opholdt os mest muligt udenfor. Selv lektierne blev flyttet ud på terrassen. Jeg strikker på Marie af designclub i backhill lammeuld, farve hedder ilter.IMG_1224IMG_1227

torsdag, april 07, 2011

stripe study shawl

dette  asymmetriske sjal er sjovt. hurtigt at strikke med vendestrik så man opnår faconen. strikket i noget uld/silke jeg engang byttede mig til og Lang jawoll magic. Forbrug: 90 g af det grå og 110 g af strømpegarnet.IMG_1210

der er en meget kort side i venstre side og en meget lang højreside. det bliver siddende fint på skuldrene.

lørdag, april 02, 2011

efterlysning

Hjælp!
hvis du har en rest strømpegarn: Lang Jawoll Magic i farve lilla som på billedet så vil jeg meget gerne købe det af dig. Min mail adresse står ude i siden. Jeg mangler 10 gram.

Up-date:  jeg har lånt et nøgle af en god veninde, så jeg kan blive færdig, så nu håber jeg ikke at hun komemr til at mangle til det projekt garnet var indkøbt til. mange tak Ida!

stille, stille, stille!

Julie blev i går afleveret på spejder-weekend og så skulle jeg rigtig sove længe her til morgen. Men nej! Endelig kunne jeg og så kunne jeg ikke. Min krop var lysvågen kl 6.30 og selv om jeg forsøgte at falde i søvn igen, så hjalp det ikke. Så før 7 stod jeg op, lavede en stor kop kaffe og har nu været rundt i blog-land. IMG_1196

heldigvis er der strikke-cafe på Frederiksværk bibliotek kl 10, så der smutter jeg nok forbi.